Zeer geslaagde eerste Dag van het Enschedese Voetbal

Zeer geslaagde eerste Dag van het Enschedese Voetbal
16 juni 2024 Reacties uitgeschakeld voor Zeer geslaagde eerste Dag van het Enschedese Voetbal Uncategorized admin

Zaterdag 15 juni werd de eerste “Dag van het Enschedese Voetbal” gehouden, georganiseerd door een commissie van de F.E.V. en voor alle Enschedese voetbalverenigingen. De locatie was Sportpark EFC PW 1885, op Het Diekman.

Het organiseren van deze dag, met positieve aandacht voor de vele facetten van de voetbalsport, kwam voort uit het opstellen van het Manifest Voetballen met plezier, vijf jaar geleden.

Om 12:00 uur opende F.E.V.-voorzitter Guido Wevers de dag. Daarna kwamen de Walking Footballers van Sportlust Glanerbrug, Eilermark en FC Twente in actie, gevolgd door de G-voetballers van Rigtersbleek. Er werd een wedstrijd gespeeld tussen de Alfonsus (winnaars van het Enschedese meidenschoolvoetbal) en de MO.13 van Sparta. Om 14:30 uur leidde een drum- and marchband de hoofdact van de middag in: een wedstrijd tussen een team bestaande uit spelers van alle Enschedese clubs, van elk een, en de FC Twente All Stars. Eindstand 1-0 voor FC Twente All Stars.

In de rust werd de finale van de penaltybokaal gehouden. Lenn Borgmeijer van De Tubanters won de eerste prijs, gevolgd door Damian de Lange en Max van Ernst, beiden van UDI.

De dag werd aan elkaar gepraat en gepresenteerd door Eddy van der Ley.
Dankzij de inzet van de commissie en d evele vrijwilligers van EFC PW werd het een zeer geslaagde eerste Dag van het Enschedese Voetbal.
Na afloop was er een barbecue voor de spelers, staf en genodigden en bleef het nog lang gezellig.