STUDIO SPORTAAL Webinar ‘Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen’ en Webinar ‘De Groene Club’

STUDIO SPORTAAL Webinar ‘Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen’ en Webinar ‘De Groene Club’
12 maart 2021 Reacties uitgeschakeld voor STUDIO SPORTAAL Webinar ‘Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen’ en Webinar ‘De Groene Club’ Bestuurders,Sportaal,Uncategorized admin
UITNODIGING Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen
Woensdag 24 maart 19.30 – 20.30 uur

Op woensdagavond 24 maart organiseert Sportaal een Studio Sportaal die geen enkele vereniging eigenlijk mag missen. Het onderwerp is namelijk de nieuwe ‘Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen’. Deze wet gaat in per 1 juli 2021 en vraagt één of enkele wijzigingen in de statuten, of toch niet? Weet jij al wat je moet doen of niet hoeft te doen?

Notaris Frank Röben heeft het voor ons uitgezocht en neemt de aanwezige sportverenigingen mee in het traject van de WBTR. Wat houdt het nu in en wat moet je geregeld hebben vóór 1 juli of wat kun je wijzigen bij de volgende statutenwijziging? Na deze avond weet je waar je aan moet voldoen als vereniging als de nieuwe wet ingaat.

Let op! Het is een bijeenkomst waarin geen ruimte is voor discussie/vragen en waar notaris Frank Röben alleen veel informatie zal vertellen. Deze Studio Sportaal duurt daarom ook maximaal 60 minuten.

Dit Webinar wordt digitaal gehouden en is geschikt voor alle sporten.

Meld je hier aan voor deze bijeenkomst en op woensdag 24 maart ontvang je een link. We starten om 19.30 uur. UITNODIGING De Groene Club
Maandag 29 maart 19.30 – 21.00 uur

Op maandagavond 29 maart organiseert Sportaal een Studio Sportaal. Het onderwerp is ‘De Groene Club’. Hoe kun jij je eigen accommodatie nog verduurzamen? Drie sportverenigingen in Enschede, Sportaal en de Groene Club nemen je mee in de kansen en mogelijkheden, geld besparen, klinkt interessant toch? 

Bij het runnen van een sportvereniging komen veel facetten kijken en daarom heeft ‘De Groene Club’ hun traject om te verduurzamen versimpeld in vijf stappen. Waarvan zij uit ervaring weten dat deze binnen een jaar uitgevoerd kunnen worden. Gemiddeld besparen verenigingen die mee doen met De Groene Club € 7.000,00! Wat houden deze vijf stappen in en hoe kunnen ze jou helpen om bij jouw sportvereniging deze stappen uit te voeren? Een paar verenigingen gingen jullie al voor en brengen hun ervaring ook mee deze avond!

Deze inspiratiesessie wordt digitaal gehouden op maandag 29 maart en is vooral geschikt voor sportverenigingen met een eigen accommodatie.

Meld je aan voor deze bijeenkomst en op maandag ontvang je een link om deze inspiratiesessie bij te wonen. We starten om 19.30 uur. Om deze sessie bij te wonen is het belangrijk om een goede internetverbinding te hebben en een goed werkende microfoon.

Aanmelden
Heb jij interesse in dit Webinar meld je dan hier aan. Nodig ook andere bestuursleden uit om deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis binnen de vereniging meteen delen en makkelijk samen toepassen.

We zien uit naar je komst en wensen je alvast een inspirerende en bovenal leerzaam Webinar! Voor algemene vragen over Studio Sportaal neem je contact met Mattijs van den Berg

Beide onderwerpen van Studio Sportaal zijn vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede voorgedragen. In het kader van het Nationaal Sportakkoord worden er ook met enige regelmaat Webinars georganiseerd met soortgelijke onderwerpen. Het overzicht van de landelijke Webinars vind je hier. Let op! Deze worden niet door Sportaal georganiseerd.