Manifest

Manifest

Excessen in het amateurvoetbal, ze komen helaas nog geregeld voor. Als het aan voetbalclubs in de gemeente Enschede ligt, komt daar een eind aan. Zij hebben de handen ineengeslagen om ongeregeldheden in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen. Alle bij de FEV aangesloten clubs hebben hun handtekening gezet onder het manifest ‘Voetballen met plezier’.

Het Manifest

In het document Manifest “Voetballen met plezier” staat beschreven wat de aanleiding was om te komen tot dit manifest en wat het inhoudt voor bestuurders, kaderleden, spelers en toeschouwers.

Ondertekend door de verenigingen

Het Manifest is door de bij de FEV aangesloten voetbalverenigingen, scheidsrechtersvereniging, Sportaal, KNVB en wethouder Niels van den Berg op 11 september 2019 ondertekend in de Grolsch Veste.
Gespreksleider op deze avond was Özkan Akyol.

In de media

Klik hier voor het uitgebreide artikel op de site van de KNVB

Onze penningmeester Gijs Rekers was eerder al geïnterviewd over de aanleiding voor het manifest. Klik hier voor het artikel in Tubantia.

Tijdens de radio-uitzending van RTV Oost sprak FEV-bestuurslid Gijs Rekers over de aanleiding voor het Manifest (interview start na 30 seconden).

Interview op RTV Oost (12 augustus 2019)