WEBINARS OVER HOE OM TE GAAN MET RACISME OF WANGEDRAG

WEBINARS OVER HOE OM TE GAAN MET RACISME OF WANGEDRAG
11 november 2021 Reacties uitgeschakeld voor WEBINARS OVER HOE OM TE GAAN MET RACISME OF WANGEDRAG Bestuurders,KNVB admin

Eén van de mooie zaken aan voetbal is dat alle lagen van de bevolking elkaar kunnen tegenkomen op en rond het veld. Daarmee verbindt de sport miljoenen mensen. Deze grootte en diversiteit betekenen helaas ook dat het voetbal kwetsbaar kan zijn voor wangedrag, zoals kwetsende opmerkingen en geweld door toeschouwers, spelers of teamofficials, of gericht aan scheidsrechters. Het is duidelijk dat dit niet getolereerd wordt. Wat minder mensen weten, is welke stappen alle betrokken partijen op het veld moeten nemen bij een dergelijk incident.

Om verenigingen en andere betrokkenen te informeren over deze stappen en andere mogelijkheden over wat te doen bij wangedrag, organiseert de KNVB twee webinars.

Weglopen speelveld

Op maandag 15 november staat het webinar ‘Weglopen speelveld’ op het programma. Wat te doen als discriminatie en/of racisme bij jullie op het veld plaatsvindt? Hoe pak je dat aan? Loop je ter plekke van het veld weg? In het webinar nemen we je mee in situaties rondom wangedrag en ontvang je tips over hoe je kunt handelen bij ‘niet meer spelen tegen’ en ‘weglopen van het speelveld’. Ook behandelen we de gang van zaken bij de aanklager in deze situaties.

MELD JE AAN!Schrijf je hier in voor het webinar.

Meldpunten wanordelijkheden en discriminatie

Op woensdag 17 november vindt er een webinar plaats over de meldpunten die wij bij de KNVB hebben. We leggen uit hoe de KNVB omgaat met onder andere het noodnummer Sport en geweld, meldpunt wanordelijkheden en de nieuwe app de DiscriminatieMelder.