We mogen we weer! Na eerder twee afgebroken seizoenen, mogen de competities in het amateurvoetbal nu worden hervat.

We mogen we weer! Na eerder twee afgebroken seizoenen, mogen de competities in het amateurvoetbal nu worden hervat.
26 januari 2022 Reacties uitgeschakeld voor We mogen we weer! Na eerder twee afgebroken seizoenen, mogen de competities in het amateurvoetbal nu worden hervat. Bestuurders,KNVB admin

REACTIES OP DE NIEUWE CORONAMAATREGELEN

Lees hier de eerdere reactie van Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB.

Wat is vanaf vandaag veranderd?

Iedereen mag weer overdag en ’s avonds binnen en buiten sporten. De volgende regels gelden:

 • Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld.
 • Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur.
 • Voor het zaalvoetbal geldt dat er na 22.00 uur nog wel gevoetbald mag worden, maar zonder publiek.
 • Sportkantines mogen weer open, tot maximaal 22.00 uur.
 • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
 • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het (zaal)voetbal.
 • Iedereen moet zich aan de basisregels houden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Vervolg competitie

Twee seizoenen lang hebben we de competitie niet uitgespeeld en geen promotie/degradatie op basis van een volledig seizoen kunnen toepassen. Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties. Het voetbal heeft echter in de categorie A langere tijd stilgelegen, hierdoor zijn reguliere speeldagen uit de eerste competitiehelft komen te vervallen. Daarnaast zijn er nog veel teams die nog wedstrijden moeten inhalen uit de eerste competitiehelft.

Er zijn ook nog veel onzekerheden ten aanzien van corona en mogelijke maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om voldoende ruimte te hebben om de competities goed uit te spelen en met de mogelijke onzekerheden om te gaan, zien we ons genoodzaakt om de competities in de verschillende categorieën aan te passen. Hieronder vind je een overzicht wat dit voor de verschillende categorieën betekent:

Uitstel wedstrijden door corona

WAT TE DOEN BIJ AFGELASTINGEN DOOR CORONA?

Voor de wedstrijden van komend weekend gelden deze voorwaarden.

Aan de herstart van de zaalvoetbalcompetities zit wel één voorwaarde voor het zaalvoetbal, namelijk voor de binnensport is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist. Tevens zijn mondkapjes verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten.

In het najaar gaven wij teams de mogelijkheid om tijdelijk `on hold` gezet te worden indien zij geen CTB wilden/konden laten zien.  Nu het CTB langer verplicht blijft, zien wij ons genoodzaakt met deze tijdelijke regeling te stoppen.

Teams die niet op vertoon van een CTB kunnen/willen spelen, bieden wij de mogelijkheid om zich kosteloos terug te trekken. Dit betekent echter wel dat het team, zoals in de regelgeving vermeld staat, automatisch degradeert.

Indien jouw vereniging een team wil terugtrekken, en je hebt dit nog niet gedaan, dan het verzoek om zo snel mogelijk een bericht te sturen naar contact@knvb.nl. Terugtrekkingen die later dan vrijdagmiddag 28 januari 17.00 uur plaatsvinden zullen behandeld worden als een reguliere terugtrekking

Teams die zich niet terugtrekken, doen automatisch mee aan de herstart van de competitie en geven aan een CTB te kunnen overleggen bij de sporthal.

Publiek bij wedstrijden

Het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen. Voor het zaalvoetbal moet publiek boven de 18 jaar een geldig CTB laten zien. Daarnaast geldt voor zowel het veld- als het zaalvoetbal dat het publiek 1,5 meter afstand moet houden en bij het verplaatsen in de kantine of de sporthal een mondkapje moet ophebben. Het publiek dient uiterlijk om 22.00 uur de sportaccommodatie te hebben verlaten.

Sportkantines

Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:

 • 1,5 meter afstand.
 • Kantines moeten uiterlijk om 22.00 uur sluiten.
 • Iedereen vanaf 18 jaar dient een CTB met identificatiebewijs te laten zien.
 • Een vaste zitplaats is verplicht.
 • Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht.
 • Kantinemedewerkers dienen ook een mondkapje te dragen.
 • Bij een afhaalmogelijkheid vervalt de plicht voor het CTB en het mondkapje.

Coronatoegangsbewijs

Een coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder:

 • In de sporthal voor het zaalvoetbal, zowel voor het trainen als voor wedstrijden.
 • In de kleedkamers, toiletten en de kantine.

Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, op het veld of in de sporthal, en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. 

Mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

 • binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten.
 • binnenfaciliteiten zoals kleedkamers en de kantine.