Ook geen Regiocup: seizoen amateurvoetbal senioren voorbij

Ook geen Regiocup: seizoen amateurvoetbal senioren voorbij
7 mei 2021 Reacties uitgeschakeld voor Ook geen Regiocup: seizoen amateurvoetbal senioren voorbij KNVB admin

Er komt dit seizoen geen Regiocup in het amateurvoetbal. De KNVB maakte gisteren bekend dat dit toernooi definitief van de baan is voor de senioren.

ROBIN CAMPMANS, 7 mei 2021

De Regiocup was door de KNVB in het leven geroepen als alternatief voor het afgebroken seizoen vanwege de coronamaatregelen. Teams zouden – zodra het weer mocht – in pouleverband tegen clubs uit de buurt (vriendschappelijke) wedstrijden spelen.

“Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar op z’n vroegst 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi”, laat de KNVB weten. “Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval kan de Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over.”

Het nieuwe seizoen amateurvoetbal begint eind september. In het weekeinde van 25/26 september staat de eerste speelronde op het programma in district oost. Daarvoor zijn er al bekerwedstrijden. De derde divisie, met onder meer Excelsior’31 en HSC’21, start in het weekeinde van 21/22 augustus. De hoofdklassers beginnen op 28/29 augustus.

Hoop op regiocup jeugd
De voetbalbond hoopt dat er voor de jeugdteams, die wel normaal trainen en op de vereniging partijtjes spelen, wel een Regiocup kan komen. “Die optie wordt, aangezien zij geen optraintijd nodig hebben, nog opengehouden.”