FEV steunt Alliantie Gelijkspelen

FEV steunt Alliantie Gelijkspelen
18 oktober 2022 Reacties uitgeschakeld voor FEV steunt Alliantie Gelijkspelen Bestuurders,Clubnieuws,Gemeente,KNVB,Sportaal admin
 • Het weekend van 14, 15 en 16 oktober stond in het teken van de “All Together Challenge”. Voorafgaand aan de wedstrijd FC Twente – FC Groningen werden de Enschedese voetbalverenigingen, die vanuit het Manifest van de Federatie Enschede Voetbalverengingen de Alliantie Gelijkspelen ondersteunen, verwelkomd in de Grolsch Veste.
  De betreffende clubs zijn EFC PW 1885, Drienerlo, Sparta E., Vosta, Phenix, LSV, Victoria ’28 en Avanti W.
  Voor de wedstrijd werd aangegeven hoe ingeburgerd bepaalde opmerkingen geraakt: “Wil je koffie?” “Nee, doe maar thee.” “Ben je ziek of ben je homo?”. In de sport, maar ook daarbuiten, wordt nauwelijks opgekeken van dit soort opmerkingen.

  In de afgelopen jaren zijn soortgelijke discriminerende opmerkingen over huidskleur voor het overgrote deel van sportliefhebbers gelukkig niet langer acceptabel, mede door consequent optreden tegen uitwassen.
  Tijdens de slotfase van bovengenoemde wedstrijd werd minutenlang gezongen “Het zijn de homo’s, ja, de homo’s, …”. Hier kwam echter geen stadionspeaker aan te pas, ook werd het gezang niet overstemd door stadionmuziek. Zie ook het artikel onderaan deze pagina.

  Dezelfde middag was er enige commotie over het niet willen dragen van de regenboogaanvoerdersband door Feyenoordaanvoerder Kökcü. Klik hier voor een artikel en hier voor een commentaar van Hugo Borst.

  Ondanks allerlei iniatieven lijkt het nog een lange weg te gaan te zijn totdat je er binnen en buiten de sport voor uit kunt komen om jezelf te zijn. De Alliantie Gelijkspelen is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties dat zich inzet om LHBTI acceptatie in de sport te bevorderen. Want sporten doe je samen.
  De Alliantie Gelijkspelen heeft als doelstelling: volledige acceptatie van LHBTI’ers in de sport vóór 2028. Iedereen welkom in sport.

  Ze ontwikkelen en ondersteunen activiteiten die bijdragen aan LHBTI+ acceptatie in sport. Ze geven Workshops, o.a. op sportverenigingen. Ze bespreken het onderwerp op scholen, begeleiden studenten en we geven input voor het opleiden van teambegeleiders, clubbestuurders, fans. Ze steunen symposia over een inclusieve sportcultuur en spreken met de verantwoordelijken bij sportverenigingen, gemeenten en provincies om gezamenlijk activiteiten te organiseren.
  Voor meer info: https://www.alliantiegelijkspelen.nl/