Eenmalige extra subsidie voor Enschedese sportverenigingen

Eenmalige extra subsidie voor Enschedese sportverenigingen
13 juli 2021 Reacties uitgeschakeld voor Eenmalige extra subsidie voor Enschedese sportverenigingen Bestuurders,Gemeente admin

waardering voor veerkracht en professionaliteit tijdens coronaperiode

Het college van B&W verstrekt, als blijk van waardering, een eenmalige subsidie aan Enschedese sportverenigingen. Het gaat om twee euro per lid en staat los van de subsidie die de verenigingen al ontvangen. De subsidie is vrij besteedbaar, zolang het ten goede komt aan de leden. Sportverenigingen ontvangen een brief met informatie over hoe de subsidie eenvoudig kan worden aangevraagd.

Wanneer weer voetballen na CORONA klachten? | Roda '46 Leusden

Voor veel sportverenigingen was het een grote uitdaging om tijdens de coronaperiode binnen de opgelegde maatregelen (sport)activiteiten te organiseren. Alle creativiteit en professionaliteit is daarbij ingezet. Het college van B&W heeft daar veel waardering voor en complimenteert de verenigingen daarmee. Het is daarnaast mooi dat leden de sportvereniging trouw zijn gebleven. Als blijk van waardering daarom deze eenmalige subsidie om de leden te bedanken voor het vertrouwen in de club. Verenigingen kunnen de subsidie besteden aan bijvoorbeeld het aanbieden van een consumptie bij de opening van het seizoen, het aanschaffen van materiaal of het organiseren van een (jeugd)activiteit. De subsidie is een initiatief van themagroep Vitale sport- en beweegaanbieders, die onderdeel uitmaakt van het lokale Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord. Dit akkoord brengt letterlijk en figuurlijk beweging op gang voor meer aandacht op gezondheid en geluk.

Meer informatie over het lokale Sportakkoord https://sportaal.nl/samen-sportaal/sportakkoord-enschede/