Regenboogaanvoerdersbanden

Regenboogaanvoerdersbanden
6 oktober 2021 Reacties uitgeschakeld voor Regenboogaanvoerdersbanden Bestuurders,Clubnieuws,FEV,Gemeente,Sportaal admin

Een initiatief van Sportaal

Tijdens de Regenboogdagen kleurt de hele stad in de regenboogkleuren en wordt er extra aandacht gevraagd voor de LHBTI+ gemeenschap. Jouw sportclub of vereniging wil toch ook dat iedereen zichzelf kan en mag zijn? 

Bij LSV en Phenix hangt de regenboogvlag al in top!

Om ook de diversiteit in de sport te stimuleren is er vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede het idee ontstaan om in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 oktober zoveel mogelijk sportverenigingen te motiveren om haar aanvoerders een ‘regenboog-aanvoerdersband’ te laten dragen. Van jong tot oud en van groot tot klein.

Kan een afbeelding zijn van 9 mensen, staande mensen en buitenshuis
Sinds 2010 mag Enschede zich samen met 42 andere gemeenten Regenboogstad noemen. Regenboogsteden zetten zich specifiek in om de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van alle LHBTI+’ers te bevorderen. Hier wordt het hele jaar door, door verschillende organisaties in Enschede, hard aan gewerkt.

Tijdens de Regenboogdagen wordt er extra aandacht gevraagd voor de LHBTI+ gemeenschap. We organiseren diverse leuke, verassende en inspirerende activiteiten zowel lhbti+ gerelateerd als activiteiten voor iedereen, ongeacht geaardheid, uit Enschede. Daarnaast is er aandacht voor informatie en educatie. Elke jaar heeft een ander thema en organiseren we weer andere activiteiten. Graag zien we een inclusieve samenleving in Enschede waarin iedereen zichzelf kan én mag zijn. Met deze reden nodigen we jou dan ook uit om actief deel te nemen aan deze prachtige dagen en te ervaren hoe mooi en kleurrijk deze dagen in Enschede zijn!

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis

In 2021 worden de Regenboogdagen voor het eerst georganiseerd door het Pride Netwerk Twente. Hét netwerk voor organisaties, instellingen en personen die zich bezighouden met het thema LHBTI+.

Klik op de afbeelding hierboven om naar de site van de Regenboogdagen te gaan