Eindelijk plek voor Sportclub Enschede en SVV

Eindelijk plek voor Sportclub Enschede en SVV
10 juni 2023 Reacties uitgeschakeld voor Eindelijk plek voor Sportclub Enschede en SVV Bestuurders,Clubnieuws,Clustering,FEV,Gemeente,Sportaal admin

Sportclub Enschede gaat naar Diekman-Oost en SVV naar Enschede-Zuid. Dat stelt wethouder Niels van den Berg van Sport voor aan de gemeenteraad. Daarmee komt een eind aan de tombola van sportclubs en sportvelden met als centrale vraag: wie gaat waar samen spelen.

CORINE ENGELBARTS, TUBANTIA 10-06-2023

De gemeente Enschede wil 25 sportclubs samen laten sporten op vijf sportparken in de stad.

Daardoor kunnen vijf andere sportparken dicht, want daar wil de gemeente woningen bouwen of komt de nieuwe topsportaccommodatie van FC Twente.

Het merendeel van de clubs ging akkoord met de nieuwe plek of kon blijven zitten waar ze zit. Alleen voor Sportclub Enschede en SVV ’91 was nog geen plek. Onder druk van de gemeenteraad hebben burgemeester en wethouders daar nu ook een plek voor gevonden.

Sportclub Enschede wilde graag op het Diekman blijven en gaat nu van Diekman-West waar FC Twente komt, naar Diekman-Oost. SVV wilde ook graag naar Diekman-Oost, maar voor twee clubs is daar geen plek. SVV gaat naar Enschede-Zuid, bij Victoria, Aramea en Achilles. De gemeente maakt zich er wel zorgen over of SVV dat kan betalen.

Suryoye en Udi

Suryoye en Udi blijven zitten waar ze zitten, op Wesselerbrink-Midden. Suryoye was graag naar Zuid gegaan, maar het verschil van mening met Aramea is onverenigbaar. Bovendien is er geen plek voor.

Als de gemeenteraad van Enschede hiermee akkoord gaat, komt er een einde aan vijf jaar praten en schuiven met verenigingen en kan de verhuizing beginnen. Over vier jaar, in 2027, moeten de verenigingen allemaal op hun nieuwe plek zitten.

De voorgestelde verdeling

Schreurserve:
CVV Sparta Enschede, SV Vosta, TVV Enschede, EVV Phenix

Enschede-Oost (Glanerbrug)
osv Avantia-Wilskracht, GVV Eilermark, SV Sportlust Glanerbrug, andere buitensportvernigingen als GKV Ons Clubje en TVG

Diekman-Oost
EV&AC De Tubanters 1897, EFC PW 1885, Sportclub Enschede, ERC’69, Enschede Bronco’s, andere buitensportvereniginegn als EHC, Twente’05 Vips, DDT, en GV Sportlust

Enschede-Zuid
vv Victoria ’28, FC Aramea, CVV Achilles, SVV’91

Wesselerbrink-Midden
vv UDI, FC Suryoye- Mediterraneo