CVV Achilles wil in ‘noord’ blijven, lonkt naar Schreurserve

CVV Achilles wil in ‘noord’ blijven, lonkt naar Schreurserve
6 mei 2023 Reacties uitgeschakeld voor CVV Achilles wil in ‘noord’ blijven, lonkt naar Schreurserve Bestuurders,Clubnieuws,Clustering,FEV,Gemeente,Sportaal admin

TEUN STAAL, Tubantia, 6 mei 2023

Foto: Martijn Soer

Voetbalvereniging Achilles zinspeelt op een toekomstig vertrek naar sportpark Schreurserve. Een werkgroep binnen de club onderzoekt een mogelijke verhuizing naar de accommodatie waar Sparta actief is.

Zaterdagclub CVV Achilles moet medio 2025 vertrekken van het huidige complex aan de Horstlindelaan. De naderende verhuizing past binnen het plan van de gemeente Enschede het aantal sportparken met vijf te verminderen.

Achilles kreeg eind april van de gemeente te horen dat de huur aan de Horstlindelaan zal worden opgezegd. Twee jaar voor het gedwongen vertrek weten ze bij Achilles nog steeds niet waar de club in de toekomst voetbalt. Een vertrek naar het zuiden van de stad, zoals eerder in de media is geopperd, zien veel van de leden echter niet zitten. Achilles zou daar een accommodatie moeten delen met Victoria’28, maar dat is voor de club geen aantrekkelijk perspectief.

“De wens van Achilles is om in Enschede-Noord te blijven”, meldt de club op de eigen website. “Deze wens komt mede voort uit het feit dat een groot aantal leden heeft aangegeven te stoppen als de club naar de andere kant van de stad verhuist.”

Voor Achilles is het aanleiding onderzoek te doen naar het op een paar kilometer oostelijker gelegen Schreurserve aan de Kotkampweg. “Dat gaat nu gebeuren”, zegt interim-voorzitter Robert Brink, die verwacht dat de werkgroep op korte termijn, binnen een paar weken, met de bevindingen komt.

De gemeente heeft Achilles gevraagd uiterlijk maandag 8 mei met een locatie komen die de voorkeur van de club heeft. Aan die deadline kan de club niet voldoen, Achilles wil dus eerst de haalbaarheid van een verhuizing naar Schreurserve in kaart brengen.

1500 leden per cluster

De sportclusters die de gemeente Enschede voor ogen heeft, moeten met de aangesloten clubs in totaal zo’n 1500 betalende leden tellen. Dat aantal wordt op Schreurserve met de mogelijke komst van het 400 leden tellende Achilles naar het sportpark ruimschoot gehaald. Sparta heeft alleen al circa 1100 leden. Daarnaast zijn Vosta, Phenix en TVV de vermoedelijke toekomstige verenigingen op Schreurserve.

De beoogde verdeling van de clubs is volgt: Diekman-Oost: EV&AC De Tubanters 1879, EFC PW 1885, ERC’69, Enschede Broncos, Twente’05, EHC’95, Disc Devils Twente. Enschede-Oost (Glanerbrug): SV Sportlust Glanerbrug, GVV Eilermark, Avanti Wilskracht. Enschede-Zuid: Victoria’28, FC Aramea, CVV Achilles. Sportpark Schreurserve: Sparta Enschede, Vosta, EVV Phenix, TVV.