Zijn er nu wel of geen toezeggingen gedaan over een nieuw sportpark?

Zijn er nu wel of geen toezeggingen gedaan over een nieuw sportpark?
14 januari 2021 Reacties uitgeschakeld voor Zijn er nu wel of geen toezeggingen gedaan over een nieuw sportpark? Clustering admin

Raadslid Erwin Versteeg wil opheldering van het college hoe de uitspraken van wethouder Niels van den Berg tijdens de stedelijke commissie van maandag zich verhouden tot het nieuws dat Victoria’28 een nieuw sportpark krijgt.

ERWIN WAANDERS (Tubantia, 14 januari 2021)

Volgens de wethouder zijn er vooral en alleen nog maar verkennende gesprekken geweest tussen clubs die mogelijk samen in een cluster komen. Voorzitter Gerard Tenniglo van Victoria’28 vertelde aan zijn leden en dinsdag in deze krant dat er een harde toezegging ligt van de gemeente, dat zijn club een volledig vernieuwd sportpark krijgt, waar ook FC Aramea en een derde partij zou moeten landen.

In de commissie werd maandag duidelijk dat de derde gesprekspartner voetbalclub FC Suryoye/Mediterraneo is. Versteeg stelde maandagavond al de vraag aan de wethouder waar de regierol lag. Volgens Van den Berg is dat bij de gemeente. “De plannen voor clustering, zoals die in opdracht van de gemeente worden uitgewerkt door Stadium Consultancy, worden bij de zomernota aan de raad voorgelegd. Er worden alleen verkennende gesprekken gevoerd”, zo zei Van den Berg.

En daar wringt hem wat Versteeg betreft de schoen. Want heeft de wethouder wel de juiste informatie verstrekt? “Bent u het met ons eens dat de inhoud van dit bewuste artikel op zijn minst de suggestie wekt dat er sprake is van meer dan alleen verkennende gesprekken?”, zo vraagt Versteeg aan het college.

Volgens Versteeg lijkt het er op dat Victoria’28, door op deze wijze te communiceren, een verwachting heeft gewekt die op dit moment niet op waarheid berust.