PW gaat verhuizen naar het oosten

PW gaat verhuizen naar het oosten
17 maart 2021 Reacties uitgeschakeld voor PW gaat verhuizen naar het oosten Clubnieuws,Clustering,Sportaal admin

<p>PW-voorzitter Ben Snijders wil wel verhuizen van Diekman west naar Diekman oost. </p>  PW-voorzitter Ben Snijders wil wel verhuizen van Diekman west naar Diekman oost.  (Foto: PW)

Voetbalclub EFC PW 1885 heeft zijn langste tijd gehad op het Tiemeister, Diekman west. De club blijft op Het Diekman, maar verhuist naar Diekman oost, waar ook De Tubanters zetelt. De voorgenomen komst van FC Twente naar Het Diekman versnelt de plannen. Verwacht wordt dat de verplaatsing in 2022 gaat geschieden en PW komend seizoen al met de voorbereidingen dient te beginnen. “We hadden niet gedacht dat het zo snel zou gaan’’, zegt voorzitter Ben Snijders.

Volgens Ben Snijders zijn ze bij PW wel te spreken over de aanstaande verhuizing. “Twee jaar geleden hebben we al gezegd dat we wel weg willen. Dat had toen nog niks met FC Twente te maken. We hebben op de huidige plek teveel blokkades om verder te groeien.’’
PW heeft tien senioren elftallen en zeven zeventallen. “Wat senioren betreft zijn we de grootste club van Enschede heb ik gehoord. Steeds meer mensen komen naar ons toe. Eerst van Enschedese Boys, nu twee elftallen en twee zeventallen van Zuid Eschmarke en een zevental van Vosta voor op de vrijdag – we zijn een gezellige club en trekt bepaalde groepen mensen aan. Ze komen bij ons omdat ze ons een leuke club vinden.

’’Een verhuizing naar oost biedt nieuwe kansen. De club is in gesprek met de gemeente. “De gemeente moet wel over de brug komen’’, zegt Snijders. “Als we verhuizen, dan willen we in een nette situatie komen.’’

Diekman west moet volgens de plannen een plek worden voor talentontwikkeling, Diekman oost is bestemd voor de breedtesport. Ook de handbal (EHC), rugby (ERC) en het beachvolleybal zouden een plek in oost kunnen krijgen. “Alleen de scheidsrechters van SEO kunnen blijven’’, zegt Snijders.De leden van PW van PW hebben onlangs een ‘nieuwsflits’ toegestuurd gekregen. Daarin wordt gemeld dat de eerdere toezegging van de gemeente en Sportaal dat de club tot sowieso 2027 op de huidige plek kon blijven zitten, niet meer leidend is.
Het komt door de principeovereenkomst die FC Twente, de gemeente en Sportaal hebben gesloten. ‘Belangrijkste nieuws was dat de eerste selectie van FC Twente mannen en vrouwen een trainingscomplex zouden krijgen op het Diekman-west gedeelte. Het hele Diekman zou op de schop gaan; een herstructurering van de ruimte zou nodig moeten zijn om de komst van FC Twente en ook een talentencampus mogelijk te maken. Omdat wij als bestuur hier ons behoorlijk door overvallen voelden hebben we meteen een gesprek aangevraagd met Sportaal’, aldus het PW-bestuur.Volgens de plannen krijgt PW straks een vernieuwd kunstgrasveld en een natuurgrasveld. Ook komt er een multifunctioneel gebouw. De oude kantine van Zuid Eschmarke zou het voorlopige onderkomen van PW moeten worden.
Het bestuur heeft van de leden groen licht gekregen om de onderhandelingen in te gaan, zo meldt Snijders. “We moeten er financieel natuurlijk niet bij in schieten. Er wordt naar externe financiering gezocht.’’

door Hans Assink