Eerste elftal FC Twente terug naar Enschede

Eerste elftal FC Twente terug naar Enschede
4 februari 2021 Reacties uitgeschakeld voor Eerste elftal FC Twente terug naar Enschede Clustering,Gemeente,Sportaal admin
De entree van het trainingscentrum van FC Twente in Hengelo. Foto GinoPress

DE ENTREE VAN HET TRAININGSCENTRUM VAN FC TWENTE IN HENGELO. FOTO GINOPRESS

De eerste selectie en de vrouwen van FC Twente moeten in de toekomst (weer) gaan trainen in Enschede, de FC Twente/Heracles Academie wordt als opleidingscentrum van de twee profclubs volledig gevestigd op sportpark Veldwijk in Hengelo.

TEUN STAAL (4 februari 2021)

Dat is de essentie van twee intentieovereenkomsten die op tafel liggen in de stadhuizen van Enschede en Hengelo. Het college van burgemeester en wethouders van Hengelo heeft de eigen gemeenteraad inmiddels over de ontwikkelingen geïnformeerd.

De centrale ligging van Hengelo in de regio maakt dat de jeugdspelers van de FC Twente/Heracles Academie het beste allemaal kunnen gaan trainen op sportpark Veldwijk, bij het FBK Stadion, zo meldt het college van Hengelo de eigen raad in een brief. De gezamenlijke jeugdopleiding van de twee betaaldvoetbalorganisaties (bvo’s) en de gemeente Hengelo gaan daarover een overeenkomst aan. Het komend halfjaar moet er een toekomstvisie voor het trainingscentrum aan de Kuipersdijk op papier worden gezet.

Nu nog trainen de jonge talenten van de twee eredivisieclubs verspreid over Enschede en Hengelo. Er is het gemeentebestuur van de tweede stad van Twente veel aan gelegen het trainingscentrum voor de toekomstige profs in Hengelo te concentreren, schrijft het gemeentebestuur. ‘Het streven van de gemeente is om een talentontwikkelingscentrum op sportpark Veldwijk te realiseren. Hiermee wordt de potentie van sportpark Veldwijk ten volle benut en profileert de gemeente Hengelo zich werkelijk als dé sportstad van Oost-Nederland.’

Terug naar Diekman

Het complex aan de rand van Hengelo is nog steeds de plek waar de eerste selectie van FC Twente sinds jaar en dag traint. Het is echter de wens van de gemeente Enschede dat de hoofdmacht voor de trainingen terugkeert naar het Diekmanterrein in die stad. De gemeente Enschede en FC Twente sluiten daarover een aparte overeenkomst. De politiek in Enschede besloot in 2019 het noodlijdende FC Twente financieel te steunen, maar verbond daaraan wel de voorwaarde dat de hoofdmacht weer neerstrijkt op Het Diekman.