Sportcafé CVV Sparta i.s.m. Bibliotheek Enschede

Sportcafé CVV Sparta i.s.m. Bibliotheek Enschede
13 oktober 2022 Reacties uitgeschakeld voor Sportcafé CVV Sparta i.s.m. Bibliotheek Enschede Bestuurders,Clubnieuws admin

Woensdag 9 november 2022

Aanvang: 20.00 uur – clubgebouw CVV Sparta

Op woensdagavond 9 november houdt CVV Sparta Enschede in samenwerking met de Bibliotheek Enschede een sportcafé vol met verhalen en ontboezemingen: onder leiding van schrijver, theatermaker maar vooral ook Spartaan Eddy van der Ley, komt het tot een boeiende en leerzame conversatie met Michel Boerebach, René Eijkelkamp en Youri Mulder.

Interviewer Eddy van der Ley schreef de bestseller ‘Hoi Papa’, over de herrijzenis van ex-FC Twente-speler Michel Boerebach, die in 2003 zijn zoontjes Lesley (12) en Sven (9) verloor bij een auto-ongeluk. Hij ging door een diep dal, raakte aan de drank, maar met de hulp van vrienden en familie overwon hij grotendeels die zware mentale inzinking. ‘Dankzij hen leef ik nog, al zal het gat in mijn hart altijd blijven’, zegt Boerebach in het boek. Een van die vrienden is ex-topvoetballer René Eijkelkamp, die van grote betekenis was in de eerste maanden en jaren na het ongeluk. Eijkelkamp speelde met Boerebach bij Go Ahead Eagles, maar kwam later ook uit voor  Schalke 04, waar hij een spitsenkoppel vormde met import-Enschedeër Youri Mulder. Net als Boerebach stond het tweetal ook op de loonlijst bij FC Twente. Eijkelkamp als assistent-coach en spitsentrainer, Mulder als speler en assistent-trainer. Kortom, genoeg ingrediënten voor een bruisend sportcafé, waarbij er gelegenheid is tot het stellen van vragen uit het publiek. Ook is het boek ‘Hoi Papa’ te koop.

Kaarten kosten 2,50 euro (inclusief een kop koffie) en zijn online verkrijgbaar via de agenda van de Bibliotheek (www.bibliotheekenschede.nl) en tijdens openingstijden bij de administratie van CVV Sparta.

Marcel Bok, programma coördinator bij de Bibliotheek: “De Bibliotheek Enschede wil het leesplezier onder alle leeftijden bevorderen en zoekt actief haar doelgroep op. Met deze aftrap van een serie sportcafés en aandacht voor jong en oud voor (sport-) boeken, wordt het leesplezier in brede zin gestimuleerd”.

Tom van Veen, verenigingsmanager CVV Sparta: “CVV Sparta is een maatschappelijk ondernemende vereniging en zoekt in dat kader de verbinding met diverse organisaties, waaronder nu ook de Bibliotheek Enschede”.

Naast de organisatie van het Sportcafé zal de Bibliotheek Enschede ook op zaterdag 29 oktober aanwezig zijn op de accommodatie van CVV Sparta. Dan zal met inzet van de BiebBakfiets met name de jongste jeugd geattendeerd worden op het aanbod van de Bibliotheek Enschede.

Locatie sportcafé:

Clubgebouw CVV Sparta

Sportpark Schreurserve
Kotkampweg 44 Enschede

Via de knop “Downloaden” is onderstaande flyer beschikbaar.